Krůtí směs na pórku s patizonem, česnekem, lahůdkovou paprikou s jáhličkami

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krůtí směs na pórku s patizonem, česnekem, lahůdkovou paprikou s jáhličkami

Běžně ji dělám z trošku jiné kombinace zeleniny, ale chtěla jsem si vyzkoušet patizon a musím říct, že to byla úžasná volba, nejen kvůli chuti, ale patizon krásně omáčku zahustí. Hlavně je to rychlý a snadný oběd, který nikdy nezklame a člověk může užívat krásného počasí, které ještě panuje. Úžasné na tom je, že si pochutnají malí i velcí, kombinace přílohy dle vlastní chuti. Pro dospělé klidně můžeme přidat žampióny a chilly papričky, prostě a jednoduše, každý si dochutí dle vlastního jazýčku.

Postup přípravy

  1. Pokrájíme si pórek, který orestujeme na Ghí, přidáme na kostičky pokrájené krůtí maso, zamícháme, necháme zatáhnout, přidáme lahůdkovou papriku, osolíme, podlijeme vodou. Přidáme oloupaný, vydlabaný, na malé kostičky pokrájený patizon, dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení přidáme prolisovaný stroužek česneku, pokud nepřipravujete pro děti, můžete si samozřejmě přidat dle vlastní chuti. Patizon se rozvaří poměrně rychle a omáčku krásně zahustí.

  2. K směsi si můžeme připravit libovolnou přílohu. Já jsem připravila omáčku s jáhličkami. Jáhly jsem propláchla, několikrát spařila horkou vodou. Vložila do hrnce, zalila dvojnásobným množstvím vody, vařila přibližně 15-20 minut.

    Při servírování jsem připravenou směs ozdobila pokrájeným pórkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte