- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná
|
30 g |
mouka kokosová
|
10 g |
prášek proteinový, čokoláda
|
15 g |
kypřící prášek do perníku
|
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie)
|
10 g |
olej řepkový
|
2 lžičky |
Krém | |
tvaroh měkký polotučný
|
125 g |
cukr moučka
|
1 lžíce |
zakysaná smetana
|
1 lžíce |
čokoláda hořká
|
60 g |
Postup přípravy
-
Smíchejte špaldovou mouku s pudinkem a kokosovou moukou. Přidejte prášek do pečiva, kakao a sladidlo. Nakonec vlijte olej a mléko. Důkladně promíchejte, nalijte do kulaté formy (průměr cca 12 cm) a pečte cca 2 minuty. Po upečení vyklopte z formy a nechte vychladnout.
-
Poté těsto vydlabejte cca 1 cm od kraje a 1 cm hluboko. Naplňte rozkrojeným banánem a krémem – smíchejte tvaroh, smetanu, sladidlo a nastrouhanou čokoládu. Zbytek vydlabaného těsta rozdrobte na malé kousky a vršek dortu jím přikryjte. Nechte minimálně 1 hodinu chladit v lednici a můžete podávat.
Makronutrienty
50%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 2 072 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,6 g
12 g |
48,7 g
23,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,46 SVJ | 4,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
6,15 g |
26,2 g
12,2 g |
Bílkoviny | 11 g | 21,7 g |
Sůl | 0,422 g | 0,836 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů