Kombinace mletého masa a jakékoliv zeleniny je vždy dobrá volba. Dohromady skvělý lowcarb oběd, doplníme čerstvou zeleninou.
A poděkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
kedlubna
|
2 kusy |
slanina anglická
|
100 g |
maso mleté
|
500 g |
sýr eidam 45%
|
150 g |
vajíčka
|
1 kus |
česnek
|
3 stroužky |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,3 lžičky |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
cibule
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na 1 cibuli osmahnout nakrájenou anglickou, nastrouhané kedlubny, restovat asi 10minut, potom smíchat s ostatními surovinami, vlhkou rukou dělat placičky, péct na 180°C z každé strany 20 minut, nebo smažit.
Makronutrienty
6%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 941 kJ | 2 455 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 587 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,1 g
0,584 g |
5,49 g
1,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,21 SVJ | 0,549 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
15,5 g |
46,3 g
40,5 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 36,8 g |
Sůl | 1,19 g | 3,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů