
Některá jídla prostě s knedlíkem pasují...lowcarb příloha může být stejně dobrá, jako klasická.
Děkujeme Zuzce Šebíkové za krásný recept :)
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
slanina anglická
|
100 g |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
vaječný bílek
|
3 kusy |
mandlová mouka
|
6 lžic |
mouka lněná
|
0,5 lžíce |
smetana na vaření
|
200 ml |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme společně do misky s nasekanou petrželkou, do směsi dáme 1-2 lžíce mandlové mouky podle toho kolik máme slaniny a kdo chce mít knedlík tužší přidá i lžičku gumy(xantan, guaran),ale první várku jsem dělala bez a byla taky super.
-
Smetanu rozmixujeme s dvěma žloutky, solí a já přidala ještě červenou papriku na barvu. Do směsi přidáme 4 lžíce mandlové mouky a jednu lžíci zlaté lněné - vše smícháme v těstíčko.
-
Mezi tím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a ten pak opatrně spojíme se směsi se slaninou a bylinami. Opatrně vmícháme i těstíčko a lehce vše propracujeme (bacha těsto je takové řidší ale úplně neteče). Kdo chce, přidá na začátku jako u klasického karlovarského knedlíku ke slanině kostičky LC pečiva.
-
Zabalíme do fólie a dáme vařit cca 15 min ve vodě a já ještě v té samé fólií šoupla ještě na cca 10-15 min do mikrovlnky.
Makronutrienty
14%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 017 kJ | 1 326 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 317 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,82 g
2,84 g |
6,29 g
3,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,482 SVJ | 0,629 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,3 g
8,99 g |
27,8 g
11,7 g |
Bílkoviny | 9,24 g | 12,1 g |
Sůl | 0,693 g | 0,903 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů