Indické máslové kuře - Butter chicken

Jídelní plán

Indické máslové kuře - Butter chicken

U nás velmi oblíbené lowcarb jídlo. Večer si naložím, druhý den mám do 30 minut nízkosacharidový oběd na stole, pochutnají si i děti. Pro ty ovšem vynechávám chilli.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti cca 2x 2cm. Suroviny na marinádu smíchejte ve větší míse společně s nakrájeným kuřetem. Marinujte minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Pro děti vynechte chilli, kari koření můžete nahradit také sušenou kurkumou. Pokud vám sedí citron, můžete do marinády nastouhat také kůru z poloviny citronu.

  2. Do velké pánve dejte máslo, do rozpáleného vkládejte kousky masa a restujte asi 5 minut.

    Přidejte rajčata, šlehačku, xylitol a sůl, společně duste asi 20 minut.

  3. Na talíři dozdobte čerstvým koriandrem.

    Jako příloha se hodí květáková rýže, LC placky či knedlík.

    Jídlo lze bez problémů zmrazit, doporučujeme ale přidat smetanu až po rozmražení:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte