Šťavnaté nízkosacharidové koule, přidáme čerstvou zeleninu nebo salát a pochutnáme si velice!
Děkujeme Janě Kvasnicové za krásný recept :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
hovězí mleté maso
|
500 g |
cuketa
|
1 kus |
celer
|
1 kus |
mozzarella
|
1 kus |
cibule červená
|
1 kus |
česnek medvědí listy
|
1 g |
česnek stroužky
|
4 kusy |
smetana na vaření
|
100 ml |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Cuketu nahrubo a celer najemno nastrouhat, nechat vypotit a zbavit tekutiny.
Najemno nakrájet cibuli, nahrubo mozzarellu a vše i s vypocenou zeleninou smíchat. Ze směsi jsem vytvarovala 8 koulí.
Pekla jsem na 180 asi 12-15 minut,nemám ráda moc propečené.
-
Jako přílohu jsem si udělala guacamole..a přidala do něj nasekaný čerstvý špenát a fetu.
Makronutrienty
26%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 445 kJ | 2 061 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 493 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,06 g
1,14 g |
23,4 g
5,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,506 SVJ | 2,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,44 g
3,67 g |
29,8 g
17 g |
Bílkoviny | 7,88 g | 36,5 g |
Sůl | 0,528 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů