
Moje verze gulášové polévky v LC verzi.
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
hovězí mleté maso
|
500 g |
cibule
|
2 kusy |
cuketa
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
celer řapíkatý
|
1 stonek |
mrkev
|
1 kus |
paprika sladká mletá
|
2 lžíce |
paprika čili pálivá
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžíce |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
voda
|
1 litr |
cibulka jarní, sečka
|
1 svazek |
Postup přípravy
-
Mleté maso a cibuli jsem orestovala na sádle, přidala jsem sůl, sladkou i pálivou papriku (já jsem použila mraženou papričku habanero). V této fázi jsem vše vložila do pomalého hrnce, ale pokud ho nemáte, poslouží i běžný hrnec. Podlila jsem vodou a postupně jsem přidala ostatní nakrájenou zeleninu. Jen cuketu jsem oloupala a ponechala vcelku. V pomalém hrnci jsem vařila cca 6 hodin na nejnižší stupeň, na běžném sporáku stačí hodina. Potom jsem vyndala cuketu i s částí tekutiny jsem ji rozmixovala dohladka a vrátila zpět. Na talíři jsem polévku ozdobila nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť
Makronutrienty
20%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 259 kJ | 1 515 kJ |
Kalorická hodnota | 61,8 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,23 g
0,772 g |
13 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,223 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,98 g
3,76 g |
23,3 g
22 g |
Bílkoviny | 4,92 g | 28,8 g |
Sůl | 0,64 g | 3,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů