- 40m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
cibule
|
2 kusy |
česnek
|
5 stroužků |
slunečnicový olej
|
2 lžíce |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
2 lžíce |
paprika sladká mletá
|
3 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kořenicí směs gulášové koření
|
0,5 lžičky |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované
|
480 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Dejte cibuli na rozpálený olej a smažte až zesklovatí, přidejte česnek a nechce chvilku restovat. Pak přidejte hlívu nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání pár minut restujte. Poté přidejte mouku a sladkou papriku a velmi krátce orestujte.
Přilijte asi 1 litr studené vody a promíchejte. Dejte sůl, pepř a kdo chce tak i gulášové koření. Přiveďte k varu a přidejte dobře propláchnuté fazole. Vařte asi 15 minut do změknutí hlívy.
Makronutrienty
57%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 484 kJ | 979 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
1,04 g |
25,1 g
2,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 2,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,36 g
0,245 g |
8,82 g
0,496 g |
Bílkoviny | 5,03 g | 10,2 g |
Sůl | 0,945 g | 1,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů