Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky

Fazole paří mezi komplexní potraviny. Jsou velmi výživné

a zdravé. Pokud se fazolím vyhýbáte z důvodu nadýmání, zkuste do hrnce při vaření přidat kousek mořské řasy Wakame nebo Kombu.

Postup přípravy

  1. Den předem opláchneme a namočíme fazole do chladné vody a necháme stát minim. 12 hodin. Potom vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do změknutí.

  2. Zatímco se nám fazole vaří, nakrájíme cibuli a celer na maličké kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený celer a kmín a na mírném ohni restujeme do doby, než se začne celer maličko barvit dozlatova. Zakapeme trošičkou sojovky, promícháme a přendáme okapat na ubrousek. Pánev vytřeme ubrouskem a na oleji dorůžova osmažíme i cibuli s kmínem.

  3. Uvařené fazole i s trochou vody přendáme do vysoké nádoby, zalijeme rozehřátým kokosovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a droždím a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu. Tři čtvrtiny orestované zeleniny zamícháme do rozmixovaných fazolí.

  4. Mažeme na plátky chleba a posypeme zbylou zeleninou. Navrch ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

  5. Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte