Dezert z mandlí, karobu, datlového sirupu a kokosové smetany

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Dezert z mandlí, karobu, datlového sirupu a kokosové smetany

Postup přípravy

  1. Namočíme do vysoké sklenice mandle přes noc. Zalijeme je mandlovým mlékem ze 2/3 a z 1/3 vodou, přidáme karob, zamícháme, přikryjeme alobalem a dáme přes noc do lednice.

  2. Ráno vyndáme z lednice, přidáme datlový sirup, rozmixujeme.

    Ušleháme si kokosovou smetanu Soyatoo je dost sladká, není třeba přislazovat. nečekejte od ní úplně pevnou konzistenci.

  3. Pokud budete chtít zdobit světlým krémem je třeba si na jeden dezert odebrat vyšlehanou smetanu. Na jeden dezert 2 lžíce. Já odebrala asi ta 10 lžic.

  4. Smícháme rozmixované mandle se smetanou, já přidala větší polovinu našlehané smetany, krátce směs pomixujeme. Plníme do sklenic, ozdobíme smetanou a posypeme Vivani hot chocolate.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte