Cuketový Koláč s Letními Rajčaty a Parmezánem

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Cuketový Koláč s Letními Rajčaty a Parmezánem

Některé postupy u vaření chtějí svůj čas a nemá cenu se snažit je urychlit. To přesně platí i u vaření nebo pečení s cuketou. Před její použitím vydlabej její měkkou část uprostřed se semínky (můžeš uschovat třeba k vajíčkům). Pokud ji chceš použít strouhanou, tak ji nastrouhej, posypej solí a nechej chvilku vypotit.

Jakmile pustí vodu, tak ji vymačkej a odlij. Pokud chceš použít nakrájenou cuketu na plátky, tak jednotlivé plátky taky osol. Chvilku počkej a potom přebytečnou vodu vysaj papírovým ubrouskem.

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme, posypeme solí a necháme vypotit. Mezitím si nastrouháme goudu na hrubém struhadle. Nakrájíme žampiony, cibuli, jarní cibulku a osmahneme na pánvičce.

  2. Vymačkáme z cukety vodu a smícháme se nastrouhaným sýrem. Přidáme pepř, čerstvý tymián, vajíčka, růžičky brokolice, propasírovaný česnek a promícháme. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.

  3. Směs dáme do koláčové formy a rozmístíme tak, aby brokolice nečouhala. Jinak se spálí. Nahoru dáme kolečka rajčat. Pečeme v troubě cca 30 minut. Před koncem dopečení nahoru přidáme strouhaný parmezán.

  4. Podáváme s čerstvými lístky bazalky a jarní cibulkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte