
A něco na zchlazení - moje verze coleslaw
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
ocet vinný bílý
|
1 lžička |
pepř bílý mletý
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
avokádový olej
|
1 lžíce |
jablka
|
1 kus |
cukr třtinový
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
olej ocet a cukr zahřeju a vliju na posekanou a trošku promasírovanou (ručně) zeleninu, nechám ať se s tím zelenina popere sama asi 10 min. Ona to moc nedá a zkřehne. Doházím zbytek ingrediencí. Kdo chce víc krémovou konzistenci, může použít krémové tofu. Nejlépe nechat uležet do příštího dne.
Makronutrienty
74%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 141 kJ | 572 kJ |
Kalorická hodnota | 33,6 kcal | 137 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,49 g
1,07 g |
26,4 g
4,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,649 SVJ | 2,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,914 g
0,136 g |
3,72 g
0,552 g |
Bílkoviny | 1,39 g | 5,66 g |
Sůl | 0,28 g | 1,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů