A něco na zchlazení - moje verze coleslaw
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
olej ocet a cukr zahřeju a vliju na posekanou a trošku promasírovanou (ručně) zeleninu, nechám ať se s tím zelenina popere sama asi 10 min. Ona to moc nedá a zkřehne. Doházím zbytek ingrediencí. Kdo chce víc krémovou konzistenci, může použít krémové tofu. Nejlépe nechat uležet do příštího dne.
Makronutrienty
75%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 138 kJ | 562 kJ |
Kalorická hodnota | 33,1 kcal | 134 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,53 g
1,11 g |
26,5 g
4,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,653 SVJ | 2,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,836 g
0,121 g |
3,39 g
0,492 g |
Bílkoviny | 1,39 g | 5,65 g |
Sůl | 0,279 g | 1,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů