Na lowcarb korpus si dáte zeleninu dle sezóny a možností, vždycky bude dobrý výsledek.
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 25cm | |
---|---|
hrubě mletých 200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Vytvoříme těsto a dáme do formy na pečící papír(forma průměr 25cm), předpečeme cca 10-15 minut.
-
Uvaříme v páře brokolici, nakrájíme na kousky, přidáme nakrájenou šunku nebo jiné maso, strouhaný sýr, nakrájenou papriku a mrkev, sůl, pepř, dáme na předpečený korpus a zalijeme smetanou s vejci (1 zakysaná smetana,3 velká vejce,sůl,pepř,česnek)a dopečeme. Před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem.
Makronutrienty
28%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 747 kJ | 3 320 kJ |
Kalorická hodnota | 178 kcal | 793 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,4 g
4,33 g |
37,4 g
19,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,84 SVJ | 3,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
3,73 g |
56,4 g
16,6 g |
Bílkoviny | 8,84 g | 39,3 g |
Sůl | 0,849 g | 3,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů