
Je to nízkosacharidová pecka. Dovedla bych si v tom představit osmahnuté maso na nudličky. Tak to zase příště.
- 15m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
cuketa
|
2 kusy |
cibule červená
|
1 kus |
česnek stroužky
|
6 kusů |
chilli lusky celé
|
2 kusy |
sůl
|
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
30 g |
majonéza
|
1 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
2 cukety jsem vydlabala ze semínek, nastrouhala na hrubém struhadle, nasolila a nechala vypotit. Mezitím jsem nadrobno nakrájela menší červenou cibuli, 6 stroužků česneku a 2 chilli papričky.
-
Cuketu jsem propláchla vodou a pořádně vymačkala přes utěrku. Na oliváči nejdříve osmahnout cibulku, pak přidat česnek s chilli a ještě chvilku osmahnout. Do toho vysypat cuketu a opékat pár minut.
-
Vypnout a ještě do teplé směsi zamíchat Grana Padano - asi 3 velké lžíce. Promíchat, nechat zchladnout a přidat lžíci majonézy a petrželku.
Makronutrienty
43%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 233 kJ | 218 kJ |
Kalorická hodnota | 55,7 kcal | 52 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,02 g
0,868 g |
4,68 g
0,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,502 SVJ | 0,468 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,11 g
0,698 g |
2,9 g
0,652 g |
Bílkoviny | 3,43 g | 3,2 g |
Sůl | 0,712 g | 0,664 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů