Ta nejlepší polévka, kterou jste kdy jedli :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
olej řepkový
|
2 lžíce |
cibule
|
1 kus |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
kmín mletý
|
1 lžička |
koriandr mletý
|
0,5 lžičky |
mrkev
|
2 kusy |
kysané bílé zelí
|
500 g |
tempeh uzený
|
200 g |
sojová alternativa smetany
|
100 g |
Postup přípravy
-
Na dvou lžicích oleje osmahneme jednu pokrájenou cibuli, přidáme lžičku mleté červené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky koriandu, dvě na plátky pokrájené mrkve a cca půl kila kysaného zelí. Zalijeme vodou a vaříme 20minut.
-
Mezitím si na lžíci oleje osmahneme 200g na kostky pokrájeného uzeného tempehu. Tempeh přidáme k polévce, zjemníme cca 200-300ml sojového mléka (nebo 100ml sojové smetany) a ještě 10 minut společně povaříme.
Makronutrienty
34%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 425 kJ | 2 350 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 562 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,13 g
4,72 g |
33,9 g
26,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,613 SVJ | 3,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,23 g
0,781 g |
40 g
4,32 g |
Bílkoviny | 4,77 g | 26,4 g |
Sůl | 0,568 g | 3,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů