Hustá dýňová polévka

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Hustá dýňová polévka

Bez dosolení se jedná o recept vhodný přibližně od 9 měsíců, pro starší děti můžete zkusit pro změnu přidat i celer, různé koření, bylinky či pomerančovou šťávu.

Postup přípravy

  1. Dýni zbavte semínek, oloupejte (hokkaido loupat nemusíte) a nakrájejte na klínky.

  2. Mrkve a petržel oškrábejte, zbavte zbytků kořínků a listů a rozkrojte na poloviny.

  3. Na plech položte pečící papír, pokapejte ho olivovým olejem a naskládejte na něj pokrájenou zeleninu. Upečte ji při 200 °C doměkka, měla by být hotová přibližně za půl hodiny.

  4. Upečenou zeleninu rozmixujte s kokosovým “mlékem”, podle potřeby přilijte vodu, uveďte do varu a polévku dochuťte solí a ihned ji podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte