Výborné domácí raw ořechové müsli tyčinky

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Výborné domácí raw ořechové müsli tyčinky

Často jsou součástí takových jídel rozemleté datle. Pojďme to však zkusit i bez nich, vždyť sušeného ovoce máme na výběr více.

Postup přípravy

  1. Z namočených kešu slijte vodu a vhoďte je do mixéru. Přidejte rozinky, goji, kokos, brusinky a kokosový olej. Vše rozmixujte do lepivé struktury, jako vidíte na obrázku.

    Z namočených kešu slijte vodu a vhoďte je do mixéru. Přidejte rozinky, goji, kokos, brusinky a kokosový olej. Vše rozmixujte do lepivé struktury, jako vidíte na obrázku.
  2. Tuto směs přeneste do nádobky vystlané potravinářskou fólií a lžící uhlaďte asi na 1–1,5centimetrovou "placku". Takto připravené dejte ztuhnout do ledničky nejméně na 1 hodinu.

  3. Vytáhněte z lednice a ostrým nožem nařežte na požadované tvary. Pokud by se vám kraje roztřepily, prsty je uhlaďte. Rozpusťte čokoládu a lžičkou ji na tyčinky naneste. Nechte opět vychladit.

    Vytáhněte z lednice a ostrým nožem nařežte na požadované tvary. Pokud by se vám kraje roztřepily, prsty je uhlaďte. Rozpusťte čokoládu a lžičkou ji na tyčinky naneste. Nechte opět vychladit.
  4. Před podáváním můžete obalit pečicím papírem, abyste se od čokolády neumazali. Dobrou chuť.

    Poznámka

    Pokud máte rádi cokoli dalšího, co by se do tyčinek hodilo, můžete přidat do mixovaného základu (mletý mák, další oříšky, chia, ...) a takto si tyčinky obměňovat. Čokoládu lze samozřejmě vynechat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte