Cheesecake je lahůdka, a když je s avokádem a ještě low carb a keto, můžeme si tento dezert občas dopřát bez výčitek :)
- 4h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandle mleté
|
300 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
Náplň | |
avokádo
|
3 kusy |
zakysaná smetana
|
500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 g |
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy)
|
6 lžiček |
želatina plátková
|
5 kusů |
limetka
|
2 kusy |
Na ozdobu | |
skořice mletá
|
1 lžíce |
maliny
|
24 kusů |
Postup přípravy
-
Mandle a máslo smíchat vymačkat do formy která je vyložené papírem nechat zatuhnout lednici.
-
Želatinu Dáme nabobtnat do studené vody smetanu nahřejeme na 40°. Avokáda rozmělníme tyčovým mixérem a postupně do nich přidáváme zakysanou smetanu a stévii. Po nabobtnání želatiny jí dáme rozmíchat do teplé smetany po rozmíchání ji nalejeme do zakysané smetany s avokádem. Poctivě promícháme aby hmotě nebyly kousky sražené želatiny a nakonec přidáme šťávu z limetek.
-
Nalejeme na ztuhlou část korpusu a necháme ztuhnout minimálně 3 hod. v lednici podáváme posypané skořicí nebo s bobulovym ovocem.
Makronutrienty
27%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 153 kJ | 2 139 kJ |
Kalorická hodnota | 276 kcal | 511 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
2,02 g |
20,7 g
3,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 2,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
6,84 g |
47,3 g
12,7 g |
Bílkoviny | 5,14 g | 9,54 g |
Sůl | 0,232 g | 0,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů