- 1h:15m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ořechy kešu
|
0,5 hrnku |
slunečnicová semínka
|
0,5 hrnku |
mouka kokosová
|
120 g |
vaječný bílek
|
2 kusy |
kokosový olej
|
4 lžíce |
Náplň | |
kokosová alternativa smetany
|
0,5 hrnku |
vaječný žloutek
|
2 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sladidlo (steviol-glykosidy)
|
2 g |
tapioková mouka
|
3 lžičky |
broskev
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Kesu a slunecnici pomeleme v mixeru, tak aby vznikla konzistence hrubsi strouhanky. V mise pak smichame s kokosovou moukou, kokosovym olejem a vajecnymi bilky a propracujeme.
Vytvorene testo vtlacime prsty do formicek, tak aby bylo maximalne nekolik mm vysoke, dame do trouby na 5 minut na 180 stupnu. Pote vyjmeme a nechame trochu vychladnout.
-
Mezitim si pripravime napln jemnym vyslehanim vsech uvedenych surovin (krome broskvi) dohromady.
Jakmile je testo vychladle, napln do nej nalejeme a dame pect na 10 minut na 180 stupnu. V tuto chvili by mela byt napln dostatecne ztuhla na to, aby se na ni daly polozit platky brosvi.
-
Pote co tartletky ozdobime broskvemi, dame je znovu pect na 20 minut na 180 stupnu.
Nechame vychladnout a podavame samotne nebo s kokosovou slehackou.
Makronutrienty
33%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 070 kJ | 4 018 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 960 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,3 g
5,26 g |
50,1 g
19,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,33 SVJ | 5,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
8,43 g |
69,3 g
31,7 g |
Bílkoviny | 8,63 g | 32,4 g |
Sůl | 0,14 g | 0,524 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů