Dýňové tolárky

Recepty pro život

Dýňové tolárky

Na českém trhu najdete během zimního období hned několik druhů dýní, které můžete v kuchyni využít na mnoho různých způsobů, a to jak do sladkých, tak i slaných receptů. Jedinou dýní, kterou běžně seženete během celého roku, je dýně máslová. Z ní si můžete vyrobit například tyto skvělé dýňové tolárky, které se hodí jako příloha k omáčkám místo knedlíků. Můžete si je upravit také na sladko jako lívance.

Dýňové tolárky lze stejně dobře vytvořit i z dýně hokkaido, která má navíc tu výhodu, že se nemusí loupat.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 150°C.

    Dýni zbavíme slupky a jader, rozkrájíme na menší kusy a dáme péct přibližně na hodinu, dokud dýně nezměkne.

  2. Upečenou dýni rozmixujeme a přimícháme vejce, mouku a sůl.

    Tolárky smažíme na pánvi s trochou sádla nebo másla asi 1 minutu z každé strany.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte