Zdravý hraběnčin koláč

Daniela

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Zdravý hraběnčin koláč

Postup přípravy

  1. Vločky rozemeleme v mixéru a dáme do mísy. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a rozmixujeme v mixéru na jablečné pyré (přidejte teplou vodu, aby se vše spojilo dohromady).

  2. Jablečné pyré smícháme s ovesnou „moukou“ a kokosovým olejem (nebo kokosovým máslem). Postupně přiléváme vodu, aby byla konzistence těsta trochu vláčnější.

  3. Na náplň si smícháme řecký jogurt s vajíčkem a medem, přidáme vanilkový pudinkový prášek a pořádně promícháme.

  4. Do formy na koláč/dort (ideálně silikonové, jinak vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte kokosovým máslem a vysypte ovesnou moukou) rovnoměrně navrstvíme na dno ½ těsta z vloček. Na těsto natřetřeme vanilkový krém a opět „přikryjeme“ zbylou ½ vločkového těsta. Vršek ozdobíme čerstvým ananasem nebo jiným ovocem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě 30 minut na 180 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte