Zapečený bulgur se zeleninou

Jogínka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zapečený bulgur se zeleninou

Postup přípravy

  1. Česnek nasekáme na drobné kousky a smícháme s bulgurem a troškou italských bylinek. Pekáček vymažeme olejem. Cukety nakrájíme na plátky cca 5mm. Rajčata na trochu silnější plátky.

  2. Začneme vrstvit - na dno pekáčku dáme plátky cukety, na cuketu vrstvu bulguru. Následuje vrstva rajčat - posypeme bylinkami, solí a pepřem. Opět vrstva bulguru, cuketa a rajčata. Osolíme opepříme, zasypeme bylinkami. Vše poklademe mozarellou, posypeme bylinkami a dáme zapéct. Já zapékala při teplotě 200 st. 20 min přikryté, 10min odkryté, aby se vytvořila pěkná růžová krustička.

  3. Výborné, jednoduché a hlavně rychlé jídlo. Lehká letní večeře nebo jídlo do práce s sebou do krabičky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte