
Pokud máte rádi zapečené brambory a jste low carb, doporučuji vyzkoušet tuto variantu, která je velmi lahodná a také dost sytá. :)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kedlubna
|
800 g |
vejce slepičí střední, m
|
10 kusů |
maso uzené vepřové
|
300 g |
sýr gouda
|
200 g |
máslo čerstvé
|
20 g |
zakysaná smetana
|
200 g |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
3 špetky |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
6 vajíček uvaříme natvrdo, kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě, uzené maso nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme.
-
V misce si rozšleháme zbývající 4 vajíčka a zakysanou smetanu.
-
Varné sklo nebo zapékací mísu vymažeme máslem a na dno dáme vrstvu kedluben, kterou lehce opepříme, přidáme polovinu uzeného masa a poklademe třemi vajíčky natvrdo nakrájených na plátky, posypeme nasekanou petrželkou, třetinou sýru a polijeme třetinou rozšlehaných vajíček.
-
Pak další vrstvu stejným stylem, na níž poskládáme zbytek kedluben, polijeme zbytkem rozšlehaných vajíček a posypeme zbytkem sýru.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 50 minut, podle typu trouby.
Makronutrienty
16%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 532 kJ | 2 767 kJ |
Kalorická hodnota | 127 kcal | 661 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,45 g
1,04 g |
18 g
5,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,345 SVJ | 1,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,85 g
26,3 g |
46 g
137 g |
Bílkoviny | 8,77 g | 45,6 g |
Sůl | 0,934 g | 4,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů