ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA - LC (nízkosacharidová)

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA - LC (nízkosacharidová)

Taky moc dobrý nízkosacharidový (low carb),. keto oběd...:)

https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a57237/smashed-brussels-sprouts-recipe/

Postup přípravy

  1. Předehřát troubu na 220 °C. Připravit ledovou lázeň do velké misky.

  2. Uvařit kapustu: Přivést k varu (ve velkém hrnci) osolenou vodu. Přidat kapustu a vařit, dokud naztratí zelenou barvu a změkne (asi 10 minut). Rychle ochladit ve studené vodě a nechat okapat.

  3. V pekáčku promíchat kapustu s olivovým olejem, česnekem a tymiánem. Pomocí konce malé skleničky rozmáčknout růžičky do plochého tvaru. Každou růžičku osolit a opepřit. Posypat mozzarellou a parmezánem.

  4. Péct, až jsou kapustičky křupavé a sýr je rozpečený a zlatý (asi 20 minut). Ozdobit petrželkou a podávat

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte