Zapečená kotleta a pečené batáty

Zapečená kotleta a pečené batáty

Maso je šťavnaté, batáty příjemně doplní tento lowcarb (nízkosacharidový) oběd.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájel na 5 plátků, cca 1 cm hrubé. Naklepal, osolil a opepřil. V míse jsem smíchal jogurt, zakysanku, nahrubo nastrouhanou goudu a na drobné kostičky kapii. Maso jsem pokladl na papír na plech, na každý plátek navrstvil směs z jogurtu a ostatních potravin.

  2. Zapékal v troubě na 180 °C cca 60 minut, do zezlátnutí. Během pečení jsem 2x sléval šťávu z plechu, aby se maso lépe zapeklo. Batáty jsem oloupal, nakrájel na plátky, promíchal v míse s olejem a solí. Pekl jsem v troubě na 200 °C do upečení.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte