Nápaditý lowcarb oběd v sezóně dýní :)
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hokkaido | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Maso | |
měla jsem 2 uzené krky 400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
3 kuličky |
3 kuličky |
5 kuliček |
5 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Uzené uvařím s kořením doměkka, pak maso oberu.
-
Dýni hokaido omyji, zbavím semen a nakrájím na malé kostky. Na sádle osmažím cibuli a smíchám s dýní a masem, dám do zapékacích misek a peču na 180°C 10 minut. Vejce osolím a rozšlehám se smetanou, zaliji dýni a peču dalších 15 minut.
Makronutrienty
27%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 378 kJ | 1 695 kJ |
Kalorická hodnota | 90,3 kcal | 405 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,43 g
1,95 g |
19,9 g
8,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,443 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,21 g
2,1 g |
23,4 g
9,4 g |
Bílkoviny | 7,04 g | 31,6 g |
Sůl | 0,419 g | 1,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů