Žampiony plněné mletým masem - LC

Žampiony plněné mletým masem - LC

Výborný nízkosacharidový oběd, doplněný zeleninou zdravý a mňamózní.

Recept od Kateřiny Hlávkové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme, nožičky a tmavý třeň vydlabeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi opečeme slaninu, pokud je tučnější, není nutno dávat máslo. Přidáme cibuli, chvíli opékáme, přidáme nakrájené nožičky a vydusíme vodu, nakonec přijde nakrájený česnek. Necháme zchladnout.

  2. Do mletého masa dáme koření, houbovou směs a vajíčko. Pořádně promícháme. Naplníme žampiony, lžící to jde dobře, uděláme takovou větší čepici. Dělala jsem v pomalém hrnci 2h a pak jsem posypala sýrem a 1,5h s odkrytou poklicí. Pak jsem chvíli zapekla na barvu pod grilem v troubě. Samozřejmě jde dělat i celé v troubě, tam bych dala tak na 180st, na cca 30-40min. Podlila jsem hrnkem vody.

  3. Jako přílohu mám celerové hranolky a čerstvou zeleninu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte