
Skvělý lowcarb guláš od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
vepřová plec
|
300 g |
vepřový jazyk
1 kus
|
500 g |
vepřové srdce
1 kus
|
300 g |
nové koření
|
6 kuliček |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
cibule
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sádlo
|
2 lžíce |
kmín drcený
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
vláknina bramborová
|
10 g |
Postup přípravy
-
Jazyk uvařím v osolené vodě s novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Na sádle osmažím cibuli, přidám 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku a kmín, nechám zpěnit ,vložím nakrájené maso a srdce a zaliji vývarem z jazyka.
-
Když je maso měkké, přidám nakrájený oloupaný jazyk, majoránku a podle potřeby zahustím bramborovou vlákninou, ochutím pepřem, solí a prolisovaným česnekem.
-
Servíruji s lowcarb pečivem.
Makronutrienty
7%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 710 kJ | 4 639 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 1 109 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,87 g
0,497 g |
12,3 g
3,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,187 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
3,82 g |
76,4 g
24,9 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 93,6 g |
Sůl | 0,663 g | 4,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů