Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington 1 další fotka

Slavnostní a skvělá lowcarb večeře či oběd.

Další inspirace můžete naleznout zde:

https://www.instagram.com/p/CZ9z7z8Ka3T/...

Postup přípravy

  1. Houby v mixéru rozsekáme na drobné kousky. Na pánev dáme lžičku másla, houby, bylinky a restujeme (aby zmizela veškerá tekutina z hub). Poté dáme houby stranou a na stejnou, řádně rozpálenou pánev dáme osolenou, opepřenou panenka a ze vsech stran opečeme. Pak vyndáme z pánve a potřeme hořčicí.

  2. Na potravinářskou fólii rozprostřeme šunku, na ní houby a panenku. Pevně zamotané a dáme na chvíli do lednice (cca 20 minut).

  3. Mezitím co panenka odpočívá si připravíme placku, všechny ingredience (krom másla) spolu rozmixujeme na jemnou hmotu. Na velkou rozpálenou pánev dáme máslo a na ní nalijeme těstíčko. Opečeme z obou stran.

    Pozn. Práce s plackou byla trochu náročná a lehce se trhala, příště bych zkusila spíš placku upéct v troubě.

  4. Vydáme maso z lednice, rozbalime opatrně z folie a zabalíme ho do placky. Dame do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Po vytažení z trouby necháme cca 10 minut na teplém místě.

  5. Na pánvi a másle orestujeme zeleninu, osolíme a opepříme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte