Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a fazolové lusky - LC

Laduš

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a fazolové lusky - LC

Nejsem příznivec krvavého masa, proto jsem fakt ráda, že se mi panenka povedla takto pěkně růžová, aniž by něco vytékalo, a přitom maso zůstalo krásně šťavnaté a měkké.

Omáčka je velmi lahodná, fazolky krásně doplní toto lowcarb jídlo.

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku (cca 500 g) jsem osolila a opepřila. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a maso zprudka orestovala ze všech stran. Pak jsem jej přendala na pekáček a vložila do předehřáté trouby na 10 minut.

  2. V kastrolku jsem rozehřála máslo a přidala lahůdkové droždí. Udělala jsem zásmažku. Pak jsem přidala vývar, hořčici a nadrcený pepř (nadrtila jsem ho nožem). Dále jsem přidala smetanu a omáčku povařila, dokud se nezredukovala a nezhoustla.

    Doporučuji nesolit, protože lahůdkové droždí je slané, i ten vývar. Takže podle potřeby dosolit až nakonec po ochutnání. Lze dochutit i citrónovou šťávou.

  3. Na větší pánvi jsem rozehřála lžíci másla a přidala jsem mražené fazolové lusky (250 g), osolila jsem je a orestovala.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte