
Mala som chut na dobru horucu polievku,tak som urobila low carb veganboršč.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
olivový olej
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
mrkev
|
1 kus |
paprika bílá
|
1 kus |
petržel kořenová
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
červená řepa
|
2 kusy |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
rajčatové pyré, passata
|
200 g |
sojová omáčka
|
1 lžička |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 lžíce |
ocet kvasný lihový
|
1 lžička |
xylitol
|
0,5 lžičky |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na olivovom oleji osmahnem cibulku, 3 stručiky cesnaku,pridam na kocky pokrajanu mrkvu,papriku,petržlen,kalerab a 2 cvikľe,zarestujem pridam 2 bobkove listy,sol,korenie a rajčinove pyre, 1 pl sojovej omāčky,trochu čerstveho kôpru.
-
Podlejem vodou a pomaly varim 40 minut.
Dochutim s octom a sladidlom.
Podávame s kyslou smotanou.
Makronutrienty
72%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 294 kJ | 1 730 kJ |
Kalorická hodnota | 70,3 kcal | 413 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
3,69 g |
66,6 g
21,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 6,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,59 g
3,9 g |
15,2 g
23 g |
Bílkoviny | 1,86 g | 10,9 g |
Sůl | 0,531 g | 3,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů