Vajíčko Na Obláčku Lehké Jako Vánek

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Vajíčko Na Obláčku Lehké Jako Vánek

Když jsme přešli na stravu bez obilnin, tedy paleo stravu, tak se vajíčka stala našim každodenním zdrojem pro vaření. Nejčastěji si je připravujeme na snídani nebo večeři, ale k obědu nimi taky nepohrdneme. Vajíčko na obláčku je u nás novinka.

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zamícháme všechno koření kromě papriky. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na plech dáme pečící papír.

  2. Pomocí lžíce vytvoříme pět sněhových hromádek. Doprostřed každé hromádky uděláme lžící otvor na pozdější žloutek. Udělejte mezi sněhovými hromádkami dostatek místa, narostou.

  3. Dáme péct na 3 – 5 minut. Poté do každé hromádky umístíme jeden žloutek. Snaž se opatrně, aby se ti neprotrhl.

  4. Vajíčko lehce posypeme červenou paprikou a dáme na dalších 3 – 5 minut zapéct. Záleží na tom, jak máš vajíčka ráda. Jestli tekutější nebo pevnější. Mezitím si nakrájej jarní cibulku nadrobno.

  5. Jarní cibulkou vajíčka na obláčku ozdob a podávej s domácím guacamole nebo pečenými plátky batátů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte