
Rychlý, teplý a nenáročný podzimní salát. Je moc dobrý a hotovo je za pár minut:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
červená řepa, předvařená
|
500 g |
sýr s modrou plísní, niva
|
100 g |
tvaroh měkký nízkotučný
|
150 g |
mléko plnotučné, selské
|
50 ml |
česnek
|
1 stroužek |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
petrželka, petrželová nať
|
2 snítky |
ocet balsamikový
|
1 lžíce |
ořechy vlašské
|
10 g |
Postup přípravy
-
Červenou řepu nakrájíme na kostky. Prohřejeme na pánvi se lžicí balzamikového octa.
-
Mezitím ušleháme tvaroh s nivou, trochou mléka, utřeným česnekem a pepřem.
Nasekáme petrželku a ořechy.
Na talíř nejdříve vrstvíme červenou řepu, potom uřenou nivu. Posypeme bylinkami a ořechy.
Makronutrienty
39%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 1 881 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 450 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,19 g
5,92 g |
33,8 g
24,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,819 SVJ | 3,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,27 g
2,58 g |
21,8 g
10,6 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 31,9 g |
Sůl | 0,634 g | 2,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů