Původně peruánský recept, kde jsou v originále použity piniové oříšky a čerstvý sýr (queso fresku), jsem upravila na cenově dostupnější podobu.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
špenát, čerstvé listy
|
130 g |
bazalka čerstvá
|
20 lístků |
česnek
|
2 stroužky |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ
|
100 g |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
slunečnicová semínka
|
1 hrst |
mléko polotučné
|
100 ml |
olivový olej
|
4 lžíce |
špagety
|
500 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je).
-
Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu a přelijeme do širokého hrnce. Krátce prohřejeme a vmícháme špagety. Na talíři můžeme posypat semínky a kouskem balkánského sýra.
Makronutrienty
63%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 228 kJ | 3 059 kJ |
Kalorická hodnota | 293 kcal | 731 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,3 g
2,63 g |
90,3 g
6,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,63 SVJ | 9,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
3,33 g |
27,8 g
8,3 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 25,4 g |
Sůl | 0,301 g | 0,749 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů