Smetanové špagety s hráškem

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Smetanové špagety s hráškem

Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná. :)

Postup přípravy

  1. Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.

    Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.

  2. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnou, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilejte smetanu. Osolte, opepřte, přidejte hrášek a nechte prohřát.

  3. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.

    Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky. 

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte