Smetanová zelná polévka - LC

Lusinda

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Smetanová zelná polévka - LC

Zelí, houby...a skvělá nízkosacharidová (low carb) polévka je na světě:)

Postup přípravy

  1. Z hlávkového zelí vyříznu košťál a listy nakrájím na nudličky nebo čtverečky. Promnu je důkladně se solí, aby zkřehly.

  2. Ve větším hrnci orestuji šunku nebo slaninu. Přidam na kostičky nakrájenou cibuli a opeču ji dozlatova. Přisypu houby osolím, přidám česnek, koření a chvilku restuji.

  3. Do hrnce přisypu zelí, chvilku micham, zaleju vyvarem a dusím na mírném plameni do poloměkka. Přidám smetanu, na kostičky nakrájený sýr a petrželku. Jeste chvilku vařím, dokud se sýr plně nerozpustí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte