Zelí, houby...a skvělá nízkosacharidová (low carb) polévka je na světě:)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
800 g |
800 g |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
1,2 litrů |
1,2 litrů |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Z hlávkového zelí vyříznu košťál a listy nakrájím na nudličky nebo čtverečky. Promnu je důkladně se solí, aby zkřehly.
-
Ve větším hrnci orestuji šunku nebo slaninu. Přidam na kostičky nakrájenou cibuli a opeču ji dozlatova. Přisypu houby osolím, přidám česnek, koření a chvilku restuji.
-
Do hrnce přisypu zelí, chvilku micham, zaleju vyvarem a dusím na mírném plameni do poloměkka. Přidám smetanu, na kostičky nakrájený sýr a petrželku. Jeste chvilku vařím, dokud se sýr plně nerozpustí.
Makronutrienty
32%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 260 kJ | 1 848 kJ |
Kalorická hodnota | 62,2 kcal | 442 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
0,839 g |
24,1 g
5,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 2,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,33 g
2,97 g |
30,7 g
21,1 g |
Bílkoviny | 3,02 g | 21,4 g |
Sůl | 0,756 g | 5,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů