Nastavit se dá množstvím zeleniny i masa, bohatost chutí dodají různé druhy výhonků nebo použitých hub a samozřejmě dle chuti a snesitelnosti pálivých papriček či chilli pasty.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
300 g balení nudlí BÚN TÚ ÓI – čerstvé rýžové nudle (bez obsah lepku) nebo vlasové rýžové zn. Lucka 300 g |
300 g |
Směs pod čínu např. Penny Market (pozor čtěte složení u různých firem, některé mohou obsahovat lepek či máslové aroma s ml. bílkovinou…), my máme rádi vlastní směs - 1 díl posekanou hlívu, 1 díl bílé zelí, 1 díl mrkev, 0,5 dílu bílou cibuli 450 g |
450 g |
nebo vepřová plec na drobné nudličky 300 g |
300 g |
namočené ve 100 ml teplé vody, alespoň 30 minut před přípravou (nemusí být pokud použijeme čerstvou hlívu) 10 g |
10 g |
(1 mírně vrchovatou pol. lžíce Hrašky pikant rozmíchané v 50 ml vody) lze vynechat 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě cca 3 minuty, slijeme přes síto, prolijeme studenou vodou.
-
Ve wok pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme na kousky nasekané maso, necháme ze všech stran zatáhnout jen oparně promícháme, aby nepustilo šťávu. Vyndáme z pánve na talíř. A pánev opět postavíme na sporák. Zatím nezahříváme.
-
V hrnečku rozkvedláme dvě vejce nebo Hrašku.
-
Do pánve přidáme 1-2 pol. lžíci oleje, opět rozpálíme, vlijeme vajíčka (Hrašku) a necháme vytvořit vaječnou amoletku, kterou natrháme vařečkou. Přidáme rozmrzlou či čerstvou zeleninovou směs, okapané posekané houby a smažíme a promícháváme ze všech stran, podle tuhosti ingrediencí cca 3-4 minuty. Přidáme osmažené maso.
-
Pak znova prolijeme na sítě nudle studenou vodou, okapeme a rozprostřeme je po obvodu pánve (uprostřed máme zeleninu a maso). Nudle osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou a chilli papričkami. Promícháváme směrem do středu a prosmažujeme cca 8-10 minut na středním plameni. Dochutíme a podáváme.
Makronutrienty
63%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 691 kJ | 2 135 kJ |
Kalorická hodnota | 165 kcal | 510 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,8 g
1,62 g |
73,6 g
4,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,38 SVJ | 7,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,28 g
0,693 g |
16,3 g
2,14 g |
Bílkoviny | 8,79 g | 27,2 g |
Sůl | 0,807 g | 2,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů