https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/
- 50m
- 100 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
125 g |
125 g |
125 g |
125 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
150 ml |
150 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience smícháme v hladké kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1-2 hodiny v lednici odpočinout. Mělo by být mírně ztuhlé, aby se s ním dobře pracovalo.
-
Mezi dvěma díly potravinářské folie vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3 - 0,5 cm. Rádélkem vykrajujeme tyčinky, které můžete mírně zkroutit. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
-
Pečivo vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 120° a sušíme cca 10 minut. Krekry by měly být křupavé...
-
Necháme na mřížce vychladnout, konzumujeme samotné či k polévkám a dipům.
Makronutrienty
50%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 576 kJ | 76,1 kJ |
Kalorická hodnota | 377 kcal | 18,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,3 g
0,923 g |
1,7 g
0,045 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,53 SVJ | 0,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,6 g
1,5 g |
1,09 g
0,072 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 0,623 g |
Sůl | 1,54 g | 0,074 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů