Klasické jídlo v lowcarb kabátě :)
Za sledování mých receptů budu ráda i zde:
https://www.instagram.com/p/CoovId_LKq9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sekaná | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
na obmotání 100 g |
100 g |
Pyré | |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso si smícháme se vším krom slaniny, uděláme šišku a zamotáme do slaniny, pečeme na 190 stupňů pod alobalem cca 45 minut, pak dopečeme pod grilem do křupava.
-
Kedlubnu a batát si uvaříme ve vodě doměkka, poté pořádně scedíme a rozmixujeme a máslem, dochutíme solí.
Makronutrienty
19%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 853 kJ | 2 471 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 591 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,23 g
1,36 g |
18 g
3,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,623 SVJ | 1,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
6,16 g |
43 g
17,8 g |
Bílkoviny | 11 g | 31,9 g |
Sůl | 0,974 g | 2,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů