
Úžasný recept na zdravé lowcarb jídlo, plné bílkovin!
Děkujeme Darině Lidákové za recept :)
- 1h:15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nákyp | |
---|---|
treska
|
900 g |
vajíčka
|
3 kusy |
mrkev
|
1 kus |
sýr eidam 45%
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
5 kusů |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
kmín drcený
|
1 lžička |
kořenicí směs na ryby
|
1 lžička |
bylinky čerstvé směs
|
2 hrsti |
len, lněné semínko mleté
|
5 lžiček |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
2 lžíce |
sýr eidam 45%, strouhaný
nastrouhaný na posypání
|
100 g |
Postup přípravy
-
900g aljašské tresky (vymačkat vodu), 3 vejce, 1 mrkev, 100g eidamu, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, koření na ryby, hooodně zelených bylinek (libeček, petržel, pažitka, cibulka, tymián, rozmarýn), na zahuštění 2 PL mletého lnu a 2 PL lahůdkového droždí. Pekla jsem na 190C cca 60 minut, na závěr posypat sýrem a dopéct na barvu.
Makronutrienty
10%
68%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 535 kJ | 2 072 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,55 g
0,744 g |
9,87 g
2,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,255 SVJ | 0,987 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,59 g
2,59 g |
21,6 g
10 g |
Bílkoviny | 17 g | 65,7 g |
Sůl | 0,879 g | 3,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů