REBARBOROVÝ DŽEM - LC

lowcarb_zuzi

REBARBOROVÝ DŽEM - LC

Rebarborová sezóna je stále ještě v plném proudu a byla by škoda si ji neuchovat????

Proto jsem připravila lowcarb džem, díky kterému si můžeme připomenout chuť rebarbory i mimo její sklizeň.

Tento a další recepty najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

Postup přípravy

  1. Rebarboru a jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce spolu s vodou a sladidlem a přivedeme k varu. Když se začne rebarbora rozvařovat, přidáme kyselinu citronovou a dál necháme pomalu vařit až do rozvaření jablek (já nechala jablka rozvařit jen trochu, aby zbyly v džemu malé kousky). Ke konci vaření můžeme džem ještě dosladit a dochutit skořicí (každý podle chuti, rebarbora je kyselejší, já doslazovala).

    Horký džem nalejeme do zavařovacích skleniček a otočíme víčkem dolů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte