
Džemik je fakt úžastny, má redšiu konzistenciu.
Vhodný na palacinky, wafle, do koláčov alebo do ovocných pohárov.
- 4h
- 40 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Džem | |
---|---|
jahody
|
2,5 kg |
erythritol, sukrin
|
200 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
2,5 kg očistených jahôd zasypem s 200g erytritu ale tak, že vrstvìm jahody/cukor a takto to nechám také 2 hodinky postáť, potom jemne rozmačkam a pomaly varìm tak cca 3-4 hodinky, pridám aj šťavu z 1 citróna.
-
Potom už len dám do pohárov, zavìčkujem otočim hore dnom a zabalím do deky.
Makronutrienty
91%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 128 kJ | 88,7 kJ |
Kalorická hodnota | 30,6 kcal | 21,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,69 g
4,42 g |
6,72 g
3,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,969 SVJ | 0,672 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,281 g
0,014 g |
0,195 g
0,009 g |
Bílkoviny | 0,625 g | 0,433 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů