PSTRUH PO BABÁCKU

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

PSTRUH PO BABÁCKU

Je to jednoduchá, zdravá a voňavá příprava pstruha.

Postup přípravy

  1. Očištěné pstruhy si nařízneme několika řezy, hojně nasolíme i zevnitř a necháme 2 hodiny odležet.

  2. Poté pečlivě omyjeme sůl, okmínujeme ze všech stran a do bříška vložíme kousek másla. Orestujeme na sádle ze všech stran a dáme do trouby.

    Pečeme na 180°C /15 minut.

  3. Mezitím si do kastrůlku dáme trochu vody, máslo a nakrájený česnek.

    Přidáme nasekanou petržel a touto voňavou směsí přelijeme hotové pstruhy.

  4. Podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte