Pomalu pečená krkovice se špenátem, žampiony a hermelínem

Jídelní plán

Pomalu pečená krkovice se špenátem, žampiony a hermelínem

Jednoduchý, rychlý a téměř bezpracný recept na dobrý (low carb) oběd nebo večeři.

Postup přípravy

  1. Krkovici osolíme a opepříme, opečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Na výpeku potom ještě orestujeme nakrájené žampiony. Do zapékací nádoby vložíme špenát, žampiony, opečené maso a zalijeme smetanou na vaření. Dokořeníme dále dle chuti například římským kmínem, granulovaným nebo čerstvým česnekem. Zakryjeme a dáme péct na 120 stupňů Celsia dokud není maso měkké. Nakonec na maso přidáme nakrájený hermelín a necháme krátce zapéct. Výhodou pomalého pečení je, že můžete ráno připravit, odejít na výlet a v poledne přijít k hotovému.

    Krkovici osolíme a opepříme, opečeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Na výpeku potom ještě orestujeme nakrájené žampiony. Do zapékací nádoby vložíme špenát, žampiony, opečené maso a zalijeme smetanou na vaření. Dokořeníme dále dle chuti například římským kmínem, granulovaným nebo čerstvým česnekem. Zakryjeme a dáme péct na 120 stupňů Celsia dokud není maso měkké. Nakonec na maso přidáme nakrájený hermelín a necháme krátce zapéct. Výhodou pomalého pečení je, že můžete ráno připravit, odejít na výlet a v poledne přijít k hotovému.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte