Plněná červená řepa - LC

Celá já

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Plněná červená řepa - LC

Rychlý, vynikající nízkosacharidový (low carb) oběd či večeře. Červená řepa je zázračná potravina, zkuste tuto pečenou plněnou verzi!

Postup přípravy

  1. Koupila jsem už vařenou. Rozkrojila jsem řepy na půlky a vydlabala jsem vnitřky (balení 500g), naplnila směsí z tvarohu - tvaroh v kostce, 1 vejce, půl strouhané mrkve, sůl, provensálské bylinky. Dala jsem je do zapékací misky vymazané máslem a trošku je zakápla citronovým olivovým olejem.

  2. Peče se tak dlouho, než začne tvaroh růžovět. Pak jsem na každou řepu ještě přidala sýr Grana Padano a minutku zapekla.

  3. Z vnitřků řepy salát - velká kedlubna, zbytek mrkve - vše nastrouhat, jarní cibulka, citronová šťáva, citronový oliv.olej, sůl, pepř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte