Pekáček plný chutí

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pekáček plný chutí

Když si dáte tu práci všechno oloupat, nakrájet a dát péct, nakonec se odměníte výborným obědem nebo večeří, kterou si všichni zamilují. Podobné jídlo nám vařil taťka, když jsme byly děti a mně ty promísené chutě ohromně chutnaly.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.

  2. Podávejte s chlebem nebo salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte