Máme pro Vás trošku netradiční řízečky. Třeba je někdo už zná, třeba budem někoho inspirovat.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Řízečky | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
kořenicí směs grilovací koření 100 lžiček |
100 lžiček |
1 stroužek |
1 stroužek |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso na řížky (vepřové,kuřecí,krůtí) , my měli kančí , osolíme , naklepeme a naložíme do směsi bílého jogurtu , vajíčka , grilovacího koření, česneku. Řízky zde mužete nechat 24-72 hodin , čím déle budou naložené, tím více zkřehnou a budou chutnější. Na obalování si připravíme rozemleté mandle , nastrouhaný parmazán. Druhou variantou může být lahůdkové droždí. Obojí chutná skvěle. Řízky vyndáme z jogurtu a šup s nimi do obalovaci směsi. Pak už jen naskládat na pečící papír a péct v troubě. My pekli na 180°C cca 30 minut, ale záleží na typu masa, které jste zvolili a na Vaší troubě:-)
Pro lepší kůrku můžete lehce polít olivovým olejem a nebo použít olivový olej ve spreji.
Doufám, že budou chutnat. Hezkou neděli !
-
Udělejte si k nim třeba náš nebramborový salát nebo salát z dýňe Hokkaido!
-
Recept na salát z dýňe Hokkaido
Makronutrienty
31%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 979 kJ | 1 556 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 372 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
2,75 g |
22,4 g
4,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 2,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,6 g
4,22 g |
21,6 g
6,71 g |
Bílkoviny | 17,5 g | 27,8 g |
Sůl | 6,91 g | 11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů