Velmi oblíbený mrkvový dort, tento v low carb (LC) verzi, lahodný vláčný moučník...
- 1h:20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
kokosový olej
|
0,75 hrnku |
mandlová mouka
|
0,75 hrnku |
xylitol
|
0,3 hrnku |
kypřící prášek do pečiva
|
8 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
mrkev
|
400 g |
ořechy vlašské
|
0,75 g |
Krém | |
mascarpone
|
500 g |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
bílý jogurt řeckého typu
|
50 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
xylitol
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Forma 18 cm (hrnek 250 ml)
Vyšlehat žloutky se sladidlem a vanilkou. Promíchat vše suché, vmichat olej, mrkev, ořechy a žloutky. Vmíchat sníh z bílků. Nalít do dortové formy.
-
Péct 50-60 min na 175 °C (podle trouby). Vychladlý rozdělit na na 3 placky (nití), promazat krémem a ozdobit.
-
! Jako všechno pečivo a dezerty: POUZE OBČAS :-)
Makronutrienty
23%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 256 kJ | 2 384 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 570 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10 g
2,35 g |
19 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1 SVJ | 1,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,3 g
19,9 g |
53,7 g
37,8 g |
Bílkoviny | 4,63 g | 8,79 g |
Sůl | 0,284 g | 0,538 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů