Maso z mladého býčka na celeru

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Maso z mladého býčka na celeru

Známe to asi všichni... Do obchodu se nám nechce a v lednici toho moc není. Já tam našla celer a to mi k hovězímu úplně stačilo. :)

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky. Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny. Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte.

  2. Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.

    Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu. Tím vznikne krásně hustá omáčka.

    Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.
Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu. Tím vznikne krásně hustá omáčka.
  3. Podávejte s quinoou, brambory, bramborovou kaší, bulgurem nebo s tím, co máte rádi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte