
Tučné lowcarb jídlo, nejlépe na Silvestra :)
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti
|
500 g |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Marináda | |
olivový olej z pokrutin
|
2 lžíce |
rajský protlak
|
3 lžíce |
sojová omáčka
|
2 lžíce |
hořčice dijonská
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
česnek stroužky
|
5 kusů |
chilli mleté - kajenský pepř
|
1 špetka |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
0,5 kg libovějšího bůčku nakrájím na 1cm silné plátky, nařežu kůži se sádlem, naklepu, osolím a opepřím. Potřu marinádou a nechám přes noc odležet.
-
Pekáč vymažu olejem, vyskládám vedle sebe plátky masa a přikryté peču na 200°C 15minut,odkryji a dopeču, jednou otočím.
Makronutrienty
6%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 319 kJ | 4 532 kJ |
Kalorická hodnota | 315 kcal | 1 083 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,53 g
0,233 g |
8,69 g
0,801 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,253 SVJ | 0,869 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,9 g
6,49 g |
103 g
22,3 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 35,2 g |
Sůl | 1,09 g | 3,74 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů